Hogyan válasszak a kerékpáromra külsőt, honnan tudom melyik méret a megfelelő?

Hogyan válasszak a kerékpáromra külsőt, honnan tudom melyik méret a megfelelő?

Néhány támpontot próbálunk adni és eloszlatni a homályt, legfőképpen azoknak, akik szerint ez egy rejtélyes terület :)

1. Először is írd le, hogy jelenleg milyen méretet ír a külsődön , lehetőleg mindkét méretezést ellenőrizd. Ezután kellene letisztázni, hogy melyik jelenti az átmérőt, mert azon ugye nem tudunk már változtatni.

A külsőkön többnyire kétféle méretezést tüntetnek fel, az egyik mm-ben értendő, a másik inchben. Véleményünk szerint a mm-ben megadott méretezés figyelembe vétele a szerencsésebb! És honnan tudod, hogy melyik a mm-ben megadott? J ezt is eláruljuk: amelyikben a három számjegyes jelölés van. Pl.: 559, 590, 622 stb. Ez az átmérőt jelöli, tehát kizárásos alapon a másik lesz a szélesség, amiben már te dönthetsz.

2. Ha már megvan az átmérő és a szélesség, akkor nincs más hátra, minthogy kiválaszd a megfelelőt a bringádhoz, pl fehér oldalfalú külső gumit, defektvédelmeset vagy extrák nélkülit.

3. Biztos ami biztos, egy példával még rásegítünk. Ha pl. a te kerékpárod külsőjén ezt írja: 37-622  és ezt is: 28-1 5/8 1 3/8 akkor a háromszámos méretezést nézd, azaz a 37-622. Ebből a 622 a kereked átmérője, tehát ez fix. A másik a szélesség. Amennyiben szélesebb kerékpár külsőgumit tennél fel, keress pl 40-622-est, vagy 42-, vagy 47-622-est. Ennyi lenne a lényeg. 

4. Amire figyelj még: van néhány speciális méret, amiből ritkán találsz más szélességűt. Illetve a felni adottságait is figyelembe kell venni, előfordulhat, hogy sokkal keskenyebbet nem tudsz a felnire tenni. De mindenben segítünk bármelyik belvárosi kerékpárboltunk van hozzád közelebb, keress minket nyugodtan.